top of page
Imatge_Andrea_Llever%C3%ADa_edited.jpg

Andrea Llevería

 “Cuéntame y olvido. Enséñame y recuerdo. Involúcrame y aprendo” –Benjamin Franklin.

Em dic Andrea Llevería Sánchez, tinc 22 anys i soc graduada en Llengua i Literatura Espanyoles. Actualment estic cursant aquest Màster per a la Formació del Professorat perquè des que era una adolescent he volgut dedicar-me a la docència i ajudar així a la societat en la bona formació i educació dels seus futurs ciutadans.

Amb relació a l'assignatura d' "Activitats i Dinàmiques d'Aula" he de dir que per a l'elaboració de la meva seqüència didàctica ha estat de gran utilitat, si no la més útil. Les sessions m'han omplert d'inspiració i després de cadascuna d'elles em veia en l'obligació de revisar els recursos que anava a utilitzar en el meu itinerari per aquesta necessitat de sorprendre i d'entretenir que em contagiava el professor Oriol Pallarès. Per tal d'aconseguir l'aprenentatge dels alumnes em vaig basar en alguns conceptes amb els quals em volia identificar com a docent i amb els quals volia descriure el meu espai d'ensenyament seguint el contingut de l'assignatura: motivació, entreteniment, sorpresa, humor, control, recursos, coneixement, inclusió, comoditat... És per aquest motiu que m'agradaria comparar la cita triada de Benjamin Franklin ("Explica'm i oblido. Ensenya'm i recordo. Involucra'm i aprenc") amb la d'Herbert Marcuse ("L'entreteniment i l'aprenentatge no s'oposen; l'entreteniment pot ser la manera més efectiva d'aprendre") per donar compte d'aquesta mateixa necessitat compartida de transformació del mètode d'ensenyament per la qual l'aprenentatge no hauria de donar-se de manera passiva, sinó que seria necessari transformar el coneixement en una experiència activa per a l'alumne, a través de l'entreteniment (Marcuse) o a través de la participació (Franklin).

Aquesta assignatura m'ha servit per a construir el meu propi corpus de recursos i d'estratègies amb els quals assegurar, no només la participació i l'entreteniment esmentats, també i principalment, l'aprenentatge. En una era tecnològica en la qual la creativitat i l'originalitat són les grans apoderades de l'èxit, pensar en altres formats de presentació del contingut teòric com Google Slides, Canva o Genially ajuden no sols al professor en la seva captatio benevolentiae, sinó als mateixos alumnes en proporcionar-los eines a través de les quals podran ser capaços d'aprendre explotant el seu costat més creatiu i generant així el seu entreteniment, participació i inspiració.

 

La meva funció dins d'aquest projecte web és investigar, juntament amb el meu equip, quines noves formes d'avaluació podem oferir davant les innovacions didàctiques i pedagògiques que els alumnes d'avui dia estan experimentant. La metodologia tradicional és insuficient per a l'avaluació del nou perfil d'alumne que s'està formant (actiu, compromès, crític, autònom, cooperatiu...) i els professors necessitem recursos d'avaluació que s'adeqüin al present i al futur d'aquestes generacions que hi són i que vindran.

descarregues_7_x2,1.png

Aquesta pàgina web és un projecte col·laboratiu de l'alumnat del Màster Universitari en Formació del Professorat d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Especialitat: Llengua i Literatura catalana i espanyola. Volem deixar constància del nostra agraïment i reconeixement a l'equip de professors i professores del màster atès que els recursos, propostes i idees que recollim en aquesta pàgina web , en molts casos, són continguts que hem treballat als diferents mòduls del màster. 

Assignatura: Activitats i dinàmiques d'aula.

Prof. Oriol Pallarés (oriol.pallares@uab.cat)

Creative Commons International

Orgullosament creat amb Wix.com

octubre 2019 - juny 2020 |   Barcelona

bottom of page