top of page
Imatge_Meritxell_Sabate%C3%8C%C2%81_edit

Meritxell Sabaté

“Com ens esforcem per alimentar el nostre cos afortunat! Però quants de nosaltres també tenim cura d’alimentar la nostra ment?” Lewis Carroll

Lewis Carroll feia una reflexió, al seu assaig Alimentar la ment, sobre la importància de triar bons aliments ‘mentals’ i saber-los pair bé. Deia que és senzill aprendre a triar aquelles menges que fan bé al cos, aprendre a no barrejar-les indiscriminadament ni ingerir-les a deshora. Deia que és senzill perquè la Natura té cura d’advertir-nos d’allò que ens és nociu amb efectes ben visibles. Potser els docents hauríem d’ocupar-nos de fer veure als joves com n’és d’essencial seleccionar i dosificar els llibres, les fonts d’informació, tot allò que escoltem, veiem i consultem i que, de la mateixa manera que el pa fa carn i el vi fa sang, conforma el nostre pensament i la manera de mirar el món.

Els docents hem de fomentar el gust pels aliments més refinats, per aquells que faran que tinguem esperit crític i recursos per gaudir de la bellesa de la vida.

 

En aquest sentit, l’assignatura de recursos i dinàmiques d’aula m’ha ensenyat que es pot parar una taula còmoda on fa goig de seure al s. XXI. M’ha fet reflexionar en les possibilitats que tenim al nostre abast, l’espai, el mobiliari, els recursos digitals que ens ofereix el nostre temps.

 

Les eines més senzilles tenen multitud d’usos. Ja en la primera seqüència didàctica hem fet servir l’aplicació per construir mapes conceptuals Text2mindmap per sintetitzar tots els conceptes que hem treballat per realitzar una entrevista periodística oral. Hem organitzat petits equips que han treballat cadascuna de les branques del mapa. Les hem anat recuperant, una a una, per resoldre la planificació del guió, l’enregistrament, l’edició…

 

A partir d’ara em proposo explorar les possibilitats de les eines i els recursos que hem vist, especialment aquells que ens ajudin a fer de l’aprenentatge un plaer. M’interessa molt que els estudiants sentin que l’aula és un espai acollidor on la taula que parem entre tots, també ells, estigui coberta de delícies que transformen la manera d’entendre el món.

 

La nostra comissió ha estat encarregada dels portals educatius. Hem fet una tasca de recerca de portals educatius amb dos focus diferents: d’una banda, els materials per a l’ensenyament de la llengua i la literatura catalana i castellana. De l’altra, portals destinats a l’orientació per completar els estudis que ofereix el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

descarregues_7_x2,1.png

Aquesta pàgina web és un projecte col·laboratiu de l'alumnat del Màster Universitari en Formació del Professorat d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Especialitat: Llengua i Literatura catalana i espanyola. Volem deixar constància del nostra agraïment i reconeixement a l'equip de professors i professores del màster atès que els recursos, propostes i idees que recollim en aquesta pàgina web , en molts casos, són continguts que hem treballat als diferents mòduls del màster. 

Assignatura: Activitats i dinàmiques d'aula.

Prof. Oriol Pallarés (oriol.pallares@uab.cat)

Creative Commons International

Orgullosament creat amb Wix.com

octubre 2019 - juny 2020 |   Barcelona

bottom of page