top of page
Imatge_Emma%20S%C3%A1nchez_edited.jpg

Emma Sánchez

"Mai oblidem allò que hem après amb plaer" (Alfred Mercier).
 

Soc l’Emma Sánchez, i em vaig graduar l’any 2019 a la UAB en Estudis de Català i Espanyol, amb menció de Literatura Comparada.

Aquesta presentació (acadèmica) que ara se’m fa tan fàcil d’escriure, després de tants anys estudiant, segurament l’hauria descartat si me l’haguessin proposat a l’institut. Jo tenia molt clar que volia fer “ciències” i que, en un futur, arribaria a ser pediatra. Era el meu somni. En aquell temps, però, no comptava amb que les aspiracions no ho eren tot. També calia un esforç afegit, una dedicació i una motivació, que les assignatures del batxillerat científic no m’incentivaven.

Vaig descobrir, en canvi, que les avorrides sessions de llengua i literatura eren les que en realitat gaudia més. I, com me’n vaig adonar? La resposta és fàcil: Els meus professors no em corregien els exercicis segons si estaven bé o malament. No només volien saber si havia processat la informació, sinó que tenien interès en conèixer la meva visió del món, fos a través de les lectures, de les redaccions o, simplement, de les converses pel passadís. Em vaig adonar que no era una alumna més.

A dia d’avui, un dels meus propòsits principals com a futura professora és transmetre la importància de créixer amb una veu pròpia, crítica i reflexiva, tal i com m’ho van ensenyar a mi, perquè al llarg de la vida cal prendre decisions difícils. En aquest sentit, l’assignatura de recursos i dinàmiques d’aula m’ha ajudat a gestionar les meves idees per a dur-les a terme amb els alumnes, ja que la millor via d’aprenentatge és a partir de la seva experiència personal.

Les aplicacions com Plickers, Mentimeter o FlipGrid, en unes altres paraules, m’han semblat una bona eina perquè puguin experimentar i aprendre a partir d’una tecnologia més propera a ells. A més, he reafirmat que un dels aspectes indispensables per a una bona gestió de l’aula és l’actitud del professor i la seva relació amb els alumnes.

En conclusió, espero que aquestes tècniques les pugui aplicar de mica en mica quan comenci a treballar. De moment, però, substitueixo la meva falta d’experiència per la voluntat d’aprendre. En aquest treball, de fet, dins l’apartat de la gestió de l’aula, proposo una sèrie d’estratègies per a motivar l’alumnat i promoure la seva participació; perquè, tal i com va afirmar Alfred Mercier, “mai oblidem allò que hem après amb plaer”. 

descarregues_7_x2,1.png

Aquesta pàgina web és un projecte col·laboratiu de l'alumnat del Màster Universitari en Formació del Professorat d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Especialitat: Llengua i Literatura catalana i espanyola. Volem deixar constància del nostra agraïment i reconeixement a l'equip de professors i professores del màster atès que els recursos, propostes i idees que recollim en aquesta pàgina web , en molts casos, són continguts que hem treballat als diferents mòduls del màster. 

Assignatura: Activitats i dinàmiques d'aula.

Prof. Oriol Pallarés (oriol.pallares@uab.cat)

Creative Commons International

Orgullosament creat amb Wix.com

octubre 2019 - juny 2020 |   Barcelona

bottom of page