top of page
Imatge_Berta Illa del Bas.jpg

Berta Illa

"Treballeu, i treballeu cada dia, perquè el conreu d'una llengua no es pot abandonar mai", Pompeu Fabra

L’assignatura de Recursos i Dinàmiques d’Aula ha sigut un gran descobriment per poder conèixer un gran ventall de recursos digitals que es poden fer servir dins l’aula. Tot i formar part de la generació “millennial”, hi ha molts aspectes de l’àmbit digital que em són totalment desconeguts; no obstant això, clarament són aprenentatges bàsics i molt interessants que s’han d’anar posant dins la motxilla, que dia rere dia va creixent, tant a nivell d’aprenentatges, de recursos, d’experiències, etc. Els alumnes cada dia descobreixen coses noves i et fan descobrir nous reptes; és el mateix que m’ha passat amb aquesta assignatura: m’ha obert un gran ventall de portes dins l’àmbit digital, aplicacions o maneres d’introduir eines normalitzades de manera atractiva, com per exemple: Text2MindMap, Plickers, o simplement fer servir el Google Drive per poder fer escriptura col·laborativa.

 

Això no deixa de ser una evidència que cal renovar activitats, cal fer formacions per als docents i cal introduir moltes d’aquestes eines al llarg del curs. No cal fer-se l’orni però, els alumnes aprenen molt més amb activitats dinàmiques i properes a ells. Evidentment, si només fas servir fitxes, fitxes i més fitxes acabaran sistematitzant moltes coses i no podran permetre’s el plaer de descobrir noves eines que molt possiblement tindran un impacte i una atracció directa. Ara bé, no cal abusar dels recursos digitals. L’assignatura també m’ha ajudat a destriar i veure negativitats en el món digital, com: el famós i venerat Kahoot!, és una eina que promou la competitivitat, en canvi, Plickers fomenta la participació per a tota classe de processos d’aprenentatge.

 

Què se’m planteja ara? Doncs la veritat és que aquesta assignatura m’ha obert els ulls. Des de les primeres sessions de com fer grups, el meu cervell ha anat traient fum per crear i tenir idees per fer activitats noves, adaptar-les o introduir noves formes d’aprenentatges d’eines digitals. Com a docent, la meva intenció és fer que tecnologia digital i aprenentatge vagin de la mà de manera responsable. Com ja s’ha dit, no cal abusar de la tecnologia, però si se’n fa un bon ús, els alumnes agrairan l’originalitat i la introducció de noves eines.

 

Finalment, la meva aportació en aquest treball serà a la comissió 1: Disseny de la web. El nostre equip vol fer una web atractiva i entenedora per a tothom. Evidentment introduint noves eines i aprenent més coses sobre l’àmbit digital.

descarregues_7_x2,1.png

Aquesta pàgina web és un projecte col·laboratiu de l'alumnat del Màster Universitari en Formació del Professorat d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Especialitat: Llengua i Literatura catalana i espanyola. Volem deixar constància del nostra agraïment i reconeixement a l'equip de professors i professores del màster atès que els recursos, propostes i idees que recollim en aquesta pàgina web , en molts casos, són continguts que hem treballat als diferents mòduls del màster. 

Assignatura: Activitats i dinàmiques d'aula.

Prof. Oriol Pallarés (oriol.pallares@uab.cat)

Creative Commons International

Orgullosament creat amb Wix.com

octubre 2019 - juny 2020 |   Barcelona

bottom of page