top of page
Imatge_Jordi_Casals_edited.jpg

Jordi Casals

"Qui no pregunta per vergonya no aprèn i el mestre no el pot guiar"  Pirqué Avot, Mixnà, segle 1 de l’era comuna

Amb aquesta frase de fa dos mil anys em presento. El meu nom és Jordi Casals. Sempre he estat poc convencional. Volia estudiar arquitectura, però vaig iniciar els estudis d’Enginyeria Industrial. Tot anava molt bé fins que vaig començar a estudiar hebreu de forma autodidacta, i de la fascinació vaig deixar Industrials i vaig llicenciar-me en Filologia Hebrea a la Universitat de Barcelona. Tothom em deia que havia llençat el futur, que d’això no menjaria. S’equivocaven. També vaig llicenciar-me en Filologia Àrab a la mateixa facultat al mateix temps que estudiava el màster de Cultures Medievals (UB). Allí vaig aprendre què és la interdisciplinarietat. Després em vaig doctorar... No sé si valia la pena tant de patiment. Actualment treballo com a professor associat d’assignatures de llengua hebrea medieval i la seva literatura. També ensenyo hebreu modern a dos grups a l’Escola d’Idiomes Moderns de Drassanes a Barcelona i també desenvolupo treballs relacionats amb el món patrimonial català, sobretot de de catalogació en arxius i biblioteques. Igualment faig classes particulars d’hebreu a diversos grups.

L’educació a Secundària per a mi és tot un repte. Porto deu anys fent classes de llengua i literatura, però mai no he tingut adolescents, sempre he tingut majors d’edat que eren a l’aula perquè volien aprendre. Amb l’assignatura de Dinàmiques d’Aula s’obre una porta de desenvolupament de mitjans per abordar el desenvolupament de l’aprenentatge a l’aula. No és el mateix compartir aula amb adults, acostumats a uns dinàmiques determinades, que amb adolescents, que tenen el cap en qualsevol lloc imaginable excepte en el que s’està fent a classe. Una de les estratègies de com captivar l’atenció de l’alumnat és l’ús de les eines que ens han donat en aquesta assignatura, i específicament ressalto el fet de tenir sempre a disposició més d’una eina per si de cas la primera fallés. La gestió a l’aula, així, serà molt més dinàmica i fluïda. M’interessa sobretot el gaming com a instrument d’aprenentatge que ja he posat en pràctica a l’aula. És clar que s’ha d’entendre que això és només és el primer punt de sortida.

La tasca que he tingut en aquest treball en grup ha estat dins la comissió d’Avaluació l’apartat de la coavaluació que realitzen els alumnes d’una classe entre ells i quines implicacions i significats té això en el grup classe i les seves dinàmiques d’aprenentatge.  

descarregues_7_x2,1.png

Aquesta pàgina web és un projecte col·laboratiu de l'alumnat del Màster Universitari en Formació del Professorat d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Especialitat: Llengua i Literatura catalana i espanyola. Volem deixar constància del nostra agraïment i reconeixement a l'equip de professors i professores del màster atès que els recursos, propostes i idees que recollim en aquesta pàgina web , en molts casos, són continguts que hem treballat als diferents mòduls del màster. 

Assignatura: Activitats i dinàmiques d'aula.

Prof. Oriol Pallarés (oriol.pallares@uab.cat)

Creative Commons International

Orgullosament creat amb Wix.com

octubre 2019 - juny 2020 |   Barcelona

bottom of page