Mireia Gálvez
Sóc la Mireia Galvez Junyent, tinc 24 anys i sóc graduada en Humanitats per la UAB. Sóc veïna de Cerdanyola del Vallès, el poble on vaig néixer i on segueixo vivint.
La meva trajectòria com a alumna és un tant difosa, sempre havia estat una alumna que ho suspenia gairebé tot. Fins a 2n d’ESO vaig estudiar a l’Àgora, un centre privat de Sant Cugat del Vallès, els professors que vaig tenir a l’Àgora em feien veure la poca confiança que tenien en què jo pogués fer alguna cosa de profit. El curs de 2n d’ESO el vaig repetir al IES Jaume Mimó, un centre públic de Cerdanyola del Vallès. Els dos anys següents vaig viure com qui diu “de renda”, però continuava sense ganes per estudiar. Tot i així, els professors confiaven en mi, o això em feien veure i em motivaven a treure el millor de mi, i així va ser com em vaig treure l’ESO. Vaig cursar el batxillerat humanístic, fins que a l’abril de segon em van fer fora del centre per acumulació de faltes d’assistència. I sincerament, ha sigut una de les millors coses que m’han passat a la vida: la resta dels mesos fins arribar setembre vaig estar treballant de cambrera (continuo treballant-hi mentre em trec el màster) i tot aquell temps em va servir per adonar-me d'allò que realment volia. Al setembre del curs següent em vaig tornar a apuntar al mateix institut, i afortunadament, tot el que fins aleshores no m’havia cridat l’atenció, em va començar a fascinar: la història, la literatura, el llatí, la història de l’art, etc. Vaig acabar batxillerat traient notables i excel·lents, i de fet, encara mantinc la relació amb els professors que van confiar en mi en els pitjors moments. Segurament, gràcies a ells em va néixer la vocació de voler ser professora de l’ESO, ells em van ensenyar que no ens de rendir mai i que mai es pot donar a un alumne per perdut.
Un cop vaig saber de l’existència del grau d’Humanitats, vaig tenir clar que no volia estudiar cap altra cosa i segurament per aquest motiu, i gràcies a la motivació que tenia per estudiar, la qual cosa era nova per a mi, em vaig treure el grau amb molt bones notes i fins i tot unes quantes matrícules d’honor. I he d’admetre que, sense dubtar-ho, tornaria a cursar Humanitats mil cops més. Tot i així, un dubte és mou dins meu, al haver fet Humanitats i no pas una filologia, tinc por de no ser capaç de ser una bona professora de català i castellà o de no estar suficientment preparada per a això, però si per a alguna cosa m’han servit les xerrades d’aquest màster, és per a tenir clar que un docent motivat i amb ganes d’aprendre constantment, serà un bon docent. Quan parlo d’aprendre no parlo només de formar-se, sinó de ser capaç d’aprendre dels seus propis alumnes.
Respecte el meu desenvolupament professional, trobo que encara és molt d’hora per parlar d’aquest, de moment només he tingut un cert desenvolupament professional mitjançant les pràctiques i l’aplicació de la meva SD en aquestes. Tot i així, l’assignatura de recursos i dinàmiques d’aula m’ha servit per a incloure diverses aplicacions en la realització de la meva SD, com ara: Plickers, amb la qual vaig fer un qüestionari de cinc preguntes als alumnes per assegurar-me que havien consolidat les idees principals del text que vam llegir i sobre el que després haurien d’escriure la continuación en grups de cinc, així que vaig repartir un codi per grup i entre els diferents membres havien de pactar quina creien que era la resposta correcta; Venngage, amb la qual vam crear un esquema a partir de les respostes que els alumnes donaven a un seguit de preguntes formulades amb l’aplicació AhaSlides; Mindmup, per crear un mapa conceptual amb les idees principals i Google Sites, on vam crear la pàgina de la SD, i hi vam penjar l’organització de la classe per grups (amb el rol de cada membre del grup), el material amb el que han treballat els alumnes, una presentació, la feina de cada sessió (i un cop realitzada la sessió penjàvem també el resultat del que havien fet els alumnes) i la rúbrica.
També m’ha servit per ser conscient de que, per molt que tinguis un Pla d’Acció pensat per a realitzar una classe, sempre has de guardar a la maleta suficients recursos i idees per a tenir un Pla B, C i Y si és necessari. Un bon docent ha d’anar preparat sempre per a qualsevol situació que es pugui trobar en una aula.