top of page
Imatge_Marta%20Mendoza%20Navarro_edited.

Marta Mendoza

"Libres son quienes crean, no quienes copian, y libres son quienes piensan, no quienes obedecen. Enseñar es enseñar a dudar”, Eduardo Galeano.

Soc la Marta Mendoza, tinc 22 anys i vaig estudiar el Grau d’Estudis d’anglès i espanyol perquè des d’un principi tenia clar que volia ser professora de llengua i literatura.

Aquesta assignatura m'ha proporcionat nombroses eines digitals que, des del meu punt de vista, són útils alhora que necessàries en el context on vivim, on la competència digital té cada cop més pes i importància. Avui dia, costa mantenir l'atenció dels alumnes, motivar-los per a participar en les activitats que proposa el docent i aconseguir un bon clima d'aula, pel que considero fonamental posar en pràctica o, com a mínim, tenir en consideració, els recursos que hem après amb l'assignatura. M'han semblat especialment interessants eines com Instant classroom, ja que et permet planificar la disposició de l'aula o crear grups aleatoris de manera ràpida i eficaç. També m'han cridat l'atenció recursos com Plickers, Flipgrid, Mentimeter o Text2MindMap perquè em semblen molt útils a l'hora de planificar activitats dinàmiques i motivadores pels alumnes. De fet, ajuden a que s'impliquin, ja que han de participar de manera activa en tot moment i, per tant, permeten que el docent s'asseguri que els alumnes segueixen la classe i comprenen els conceptes que s'estan treballant. L'assignatura, per tant, m'ha fet reflexionar sobre el meu paper com a futura docent, ja que m'he adonat de la importància de tenir a l'abast recursos digitals que motivin als alumnes i alhora tinguin una funció didàctica. No s'ha de caure, per tant, en proposar activitats digitals amb l'únic objectiu d'entretenir els alumnes, però tampoc s'ha d'apostar per prohibir els mòbils o negar l'impacte que la tecnologia té a les nostres vides.

 

Pel que fa a la meva participació en aquest treball, he format part de la novena comissió, que s'encarregava de recollir les impressions, opinions i reflexions que havien suscitat les lectures del fòrum de literatura. Cadascuna de les sis membres del grup ens hem encarregat de sintetitzar les aportacions de tres obres diferents, pertanyents al gènere de clàssics, d'aventures i de literatura juvenil. Concretament, jo he completat la fitxa dels llibres El libro del verano de Tove Jansson, Aventures extraordinàries d'en Massagran de Josep M. Folch i Torres i Llums del nord de Philip Pullman. En totes tres he destacat el gènere al qual pertany l'obra, els temes que tracta, els aspectes claus als quals al·ludeix, el nivell d'ESO o Batxillerat per al qual es recomana, el tipus de lectura que es proposa (guiada o autònoma) i les activitats i aplicacions didàctiques proposades pels companys al fòrum.

descarregues_7_x2,1.png

Aquesta pàgina web és un projecte col·laboratiu de l'alumnat del Màster Universitari en Formació del Professorat d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Especialitat: Llengua i Literatura catalana i espanyola. Volem deixar constància del nostra agraïment i reconeixement a l'equip de professors i professores del màster atès que els recursos, propostes i idees que recollim en aquesta pàgina web , en molts casos, són continguts que hem treballat als diferents mòduls del màster. 

Assignatura: Activitats i dinàmiques d'aula.

Prof. Oriol Pallarés (oriol.pallares@uab.cat)

Creative Commons International

Orgullosament creat amb Wix.com

octubre 2019 - juny 2020 |   Barcelona

bottom of page