top of page
Imatge_Miriam Mordoh Flores_edited.jpg

Miriam Mordoh Flores

"Simplemente confía:

¿No revolotean así

También los pétalos?" Kobayashi Issa

Sóc la Miriam Mordoh, tinc 23 anys i vaig estudiar el Grau d’Estudis d’anglès i espanyol a la UAB. Quan estudiava Batxillerat tenia clar que volia ser professora de secundària; tanmateix, no sabia de què. Al final, com que sempre se m’han donat bé les llengües, vaig optar per estudiar filologies, però tampoc m’il·lusionava gaire la idea. Això no obstant, aquesta elecció que portava tanta incertesa a la meva vida va resultar en el fet que estudiés el que avui dia és la meva passió: la literatura.

Si tenim en compte que la nostra societat evoluciona cada dia a gran velocitat, entenem, doncs, que les persones i el seu dia a dia es transformen amb ella ―igual que els pètals moguts pel vent dels quals Kobayashi Issa parla al seu Haiku―. Per tant, l’ensenyament del nostre país s’està sotmetent progressivament a un nou i renovat paradigma pedagògic que ve molt de la mà de l’avenç de les noves tecnologies.

En aquest context, aquesta assignatura m’ha proporcionat diverses eines per preparar classes on la competència digital té cada cop més importància i és més apreciada per un alumnat inquiet que necessita ser motivat i incentivat amb aspectes que els resultin interessants―temes d’actualitat, videojocs, sèries de televisió...―. M’han semblat interessants eines com Mentimeter, Wooclap, i Plickers perquè em semblen una molt bona alternativa al ja tan utilitzat Kahoot per fer activitats que facin participar de manera dinàmica als alumnes i que fomentin la seva participació i interès. L’assignatura també m’ha permès profunditzar en els múltiples usos que té Google i he pogut descobrir la utilitat del Google Slides per dissenyar vinyetes i mindmaps, i el Google Form per la creació d’enquestes. Aquestes classes, per tant, m’ha canviat la idea inicial que tenia sobre els dispositius electrònics i les activitats digitals a l’aula i m’ha ajudat a descobrir els diversos usos pedagògics que aquests poden tenir.

Pel que fa a la meva participació en aquest treball, he format part de la novena comissió, que s’encarregava de recollir les diverses aportacions al fòrum fetes per nosaltres sobre les novel·les llegides i proposades pel club de lectura. Cadascuna de les sis membres del grup ens hem encarregat de sintetitzar les impressions, opinions i reflexions aportades pels nostres companys de tres obres diferents, pertanyents al gènere de clàssics, d'aventures i de literatura juvenil. Per exemple, jo he concretat la fitxa dels llibres Les aventures de Huckleberry Finn de Mark Twain, L’Ocell de foc d’Emili Teixidor i L’illa del carrer dels ocells d’Uri Orlev. En totes tres s’ha destacat el gènere al qual pertany l'obra, els temes que tracta, els aspectes claus als quals al·ludeix, el nivell d'ESO o Batxillerat per al qual es recomana, el tipus de lectura que es proposa (guiada o autònoma) i les activitats i aplicacions didàctiques proposades pels companys al fòrum.

descarregues_7_x2,1.png

Aquesta pàgina web és un projecte col·laboratiu de l'alumnat del Màster Universitari en Formació del Professorat d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Especialitat: Llengua i Literatura catalana i espanyola. Volem deixar constància del nostra agraïment i reconeixement a l'equip de professors i professores del màster atès que els recursos, propostes i idees que recollim en aquesta pàgina web , en molts casos, són continguts que hem treballat als diferents mòduls del màster. 

Assignatura: Activitats i dinàmiques d'aula.

Prof. Oriol Pallarés (oriol.pallares@uab.cat)

Creative Commons International

Orgullosament creat amb Wix.com

octubre 2019 - juny 2020 |   Barcelona

bottom of page