top of page
Imatge_ Pau_Solé.jpg

Pau Solé

"Costa més ser just que ser bo"- Carme Durán

La seqüència didàctica que vaig estar dissenyant girava al voltant de la narrativa de terror i la meva idea inicial era que acabessin escrivint un conte de por a classe i a mà. A la balança va pesar més el meu desig per no deixar de banda l'escriptura amb paper i bolígraf. El problema però, és que no estava tenint en compte que un recurs com Google Docs podia donar-me moltíssimes més eines per millorar l'avaluació formativa.

 

Hi vaig caure el dia que va venir a classe el professor Marc Julià, a parlar de l'ús d'eines digitals a l'aula. I aquell dia, juntament amb les sessions que havíem fet amb el professor Oriol Pallarès, vaig anar prenent consciència que les TIC poden tenir una funció que vagi molt més enllà de fer-ho tot més bonic. Realment podem treure'n suc i facilitar molt més l'aprenentatge i per tant, crec que és important incloure els recursos digitals a les nostres classes no perquè sí, sinó perquè beneficia l'aprenentatge.

 

Així doncs, és innegable que aquesta assignatura ha tingut un fort impacte en el desenvolupament de la meva carrera com a docent, ja que des d'ara, conec molts més recursos que poden ser-me molt útils un cop vagi percebent-ne les possibilitats. De fet, una de les coses que em va tranquil·litzar, el dia que en Marc Julià ens va disparar aquella infinitat d'eines, va ser que l'Oriol ens digués que no patíssim si en aquell moment no se'ns acudia el que podíem fer servir tot aquell material. Que a mesura que ens anem provant a l'aula, n'anirem trobant funcionalitats.

 

La meva seqüència didàctica, per cert, va passar a treballar-se des de l'ordinador i fent servir eines com el micròfon per fer comentaris a l'alumnat, donant més pes, així, a l'avaluació formativa. I a més, si el coronavirus no ens hagués deixat sense classes, haguérem acabat publicant els contes en un llibre creat amb l'aplicació ISSUU. És per això que considero que ja he començat a aplicar mesures per millorar la meva activitat docent. Però a més, també he reflexionat sobre l'ús del Kahoot!, una aplicació que abans de començar el màster m'havia anat molt bé per a les meves classes. Potser puc utilitzar altres aplicacions que vagin en aquest sentit però que fomentin menys la competitivitat, i deixar el Kahoot!, per temes més lúdics. Tinc ganes d'introduir el Plickers, el Flipgrid i fer connexions en directe a través de Skype amb un expert. Tot, sense deixar de banda que qualsevol cosa que introduïm a l'aula ha de tenir sentit.

 

Per últim, la meva implicació en aquest treball ha anat dedicada a la comissió d'edició web, fent reunions per procurar unificar els criteris d'estil i descobrint l'eina Wix per fer portals web atractius i intuïtius. Crec que aquesta web no quedarà enterrada i serem més d'un els qui d'aquí a un temps, continuarem consultant-la, buscant-hi idees per les nostres classes.

descarregues_7_x2,1.png

Aquesta pàgina web és un projecte col·laboratiu de l'alumnat del Màster Universitari en Formació del Professorat d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Especialitat: Llengua i Literatura catalana i espanyola. Volem deixar constància del nostra agraïment i reconeixement a l'equip de professors i professores del màster atès que els recursos, propostes i idees que recollim en aquesta pàgina web , en molts casos, són continguts que hem treballat als diferents mòduls del màster. 

Assignatura: Activitats i dinàmiques d'aula.

Prof. Oriol Pallarés (oriol.pallares@uab.cat)

Creative Commons International

Orgullosament creat amb Wix.com

octubre 2019 - juny 2020 |   Barcelona

bottom of page