top of page
Imatge_Jordi Centelles_edited.jpg

Jordi Centelles

"Som el que fem repetidament. L’excel·lència llavors, no és un acte, és un hàbit.” Aristòteles

L’assignatura de recursos i dinàmiques d’aula m’ha permès conèixer un seguit d’eines virtuals per a poder aplicar a les classes i transformar el fet d’aprenentatge en quelcom més dinàmic i amè. És molt important tenir estratègies (omplir la maleta fins dalt de tot) per a motivar als alumnes vers els continguts, ja que els adolescents per si sols, acostumen a tenir una actitud bastant escèptica a les classes i realitzen els exercicis o activitats sovint per “imperatiu legal”. A les classes, a banda de veure múltiples recursos TAC per a realitzar la nostra feina, he pogut copsar també la gran importància que té l’actitud del professor a l’hora d’exposar continguts. L’Oriol ho fa de manera molt amena, sense que baixi mai el ritme o que els continguts es tornin avorrits i poc interessants. Contínuament està cridant l’atenció del que ens està explicant i aconsegueix un feedback de l’alumnat molt enriquidor. Un altre detall és el de saludar a tothom a la sortida de la classe, tot i que pot semblar quelcom excèntric, genera vincle més proper entre docent i alumnes.

 

La gestió de l’aula també depèn en molt bona part de la feina que el docent fa fora de les classes, és a dir, la feina de preparació i revisió dels continguts que seran transmesos a la propera sessió. Tal i com diu el meu tutor de pràctiques a l’IAE Oriol Martorell, Àlex Gimeno, “jo treballo molt fora de classe, per poder estar tranquil a l’aula”. És important aquí també la gestió del temps, que no en sobri ni en falti, i tenint en compte que els primers minuts es perdran amb l’entrada dels alumnes, passar llista i recordar l’última sessió. També els últims 5 minuts cal tenir en compte que l’alumnat ja no està concentrat i està més pendent del rellotge que de la classe.

 

El que proposo per a millorar la meva actuació docent, és precisament aquesta feina fora de l’aula i durant el desenvolupament de la classe, ser flexible per canviar continguts o allargar algun concepte en funció de com ho estiguin rebent els alumnes. Molt important fer classes dinàmiques on els alumnes es sentin implicats i participin. L’ús de les noves tecnologies ens pot ajudar molt en aquest sentit. Un tracte proper, amb els alumnes ens ajudarà també a tal finalitat.

 

La meva participació en el treball, dins de la comissió 7 “Gestió de l’aula”,  ha sigut aportar diferents recursos i estratègies en el camp de l’assertivitat, el llenguatge no verbal i la gestió del temps.

descarregues_7_x2,1.png

Aquesta pàgina web és un projecte col·laboratiu de l'alumnat del Màster Universitari en Formació del Professorat d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Especialitat: Llengua i Literatura catalana i espanyola. Volem deixar constància del nostra agraïment i reconeixement a l'equip de professors i professores del màster atès que els recursos, propostes i idees que recollim en aquesta pàgina web , en molts casos, són continguts que hem treballat als diferents mòduls del màster. 

Assignatura: Activitats i dinàmiques d'aula.

Prof. Oriol Pallarés (oriol.pallares@uab.cat)

Creative Commons International

Orgullosament creat amb Wix.com

octubre 2019 - juny 2020 |   Barcelona

bottom of page