top of page
Imatge_Claudia%20Mateo_edited.jpg

Clàudia Mateo

“El objetivo principal de la educación es crear personas capaces de hacer cosas nuevas, y no simplemente repetir lo que otras generaciones hicieron” Jean Piaget

Soc la Clàudia Mateo, tinc 22 anys i vaig estudiar el grau d’Estudis de català i espanyol a la Universitat Autònoma de Barcelona. Des de ben petita m’he sentit atreta pels llibres i, gràcies a una professora de batxillerat, vaig descobrir la meva passió per la literatura i la llengua. 

Avui en dia, els alumnes estan acostumats a fer servir tot tipus de tecnologia, de manera que des de l’escola i l’institut s’han d’incorporar aquelles eines que els poden fer entendre que Internet no només és entreteniment, sinó que també és un mètode didàctic a través del qual es poden aprendre moltes coses. Aquesta assignatura ha sigut útil perquè m’ha permès conèixer un gran nombre d’eines digitals per poder realitzar activitats a l’aula i escapar del mètode tradicional del paper. Personalment, m’ha fet obrir els ulls en el sentit que he sigut conscient que existeixen altres metodologies per dinamitzar l’aula de manera fàcil com, per exemple, l’Instant classroom, Classroomscreen o Super teacher tools. També per motivar als alumnes a participar es poden fer servir altres eines digitals com són el Mentimeter, Plickers i Kahoot, que segurament és la més coneguda. Amb l’ús d’aquestes aplicacions s’aconsegueix que els alumnes estiguin atents i motivats, ja que s’ho prenen com una competició, per tant, es diverteixen i aprenen al mateix temps. 

Tot això m’ha fet reflexionar sobre la figura del docent a l’aula i el seu paper envers les noves tecnologies, de manera que d’ara endavant tindré en compte totes les plataformes digitals que em permetran dinamitzar l’aula amb facilitat, crear activitats atractives pels alumnes i corregir els seus treballs amb un feedback més directe. A més a més, he comprès que si volem que els alumnes entenguin que les tecnologies no són només un passatemps, els hem d’ensenyar a utilitzar-les i a treure’n profit.

En relació a la meva participació en aquest treball, formo part de la comissió número 9, juntament amb altres cinc companyes. La nostra tasca és recollir aquella informació essencial de tots els fòrums de lectura dels diferents llibres proposats pels professors. Les dades que hem classificat a cada una de les fitxes dels diferents llibres són el títol de l’obra, el seu autor, el gènere, els temes, aquelles idees claus que tracta el llibre, els diferents nivells en què es pot treballar l’obra i aquelles activitats i aplicacions didàctiques.

 

Personalment, he elaborat la fitxa de La crida de la natura salvatge de Jack London, Un Mago de Terramar d’Ursula K. Le Guin i Quan de nit truquen a la porta de Xavier P. Docampo. També, estem valorant l’opció d’introduir alguns títols d’alguns àlbums il·lustrats que ens han semblat interessants.

descarregues_7_x2,1.png

Aquesta pàgina web és un projecte col·laboratiu de l'alumnat del Màster Universitari en Formació del Professorat d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Especialitat: Llengua i Literatura catalana i espanyola. Volem deixar constància del nostra agraïment i reconeixement a l'equip de professors i professores del màster atès que els recursos, propostes i idees que recollim en aquesta pàgina web , en molts casos, són continguts que hem treballat als diferents mòduls del màster. 

Assignatura: Activitats i dinàmiques d'aula.

Prof. Oriol Pallarés (oriol.pallares@uab.cat)

Creative Commons International

Orgullosament creat amb Wix.com

octubre 2019 - juny 2020 |   Barcelona

bottom of page