top of page

Portals educatius de llengua i literatura castellana

El següent recull de portals engloba diferents webs que ofereixen contingut educatiu en castellà i que tenen algun tipus de relació amb l’assignatura de llengua castellana i literatura. Hi ha portals de consulta, de discussió i de transmissió d’experiències i recursos útils per diversificar i amenitzar les classes.

 

Real Académia Española:

https://rae.es

  • La RAE és un portal que funciona per consultar dubtes. Té una doble vessant: la purament ortogràfica, que es pot resoldre consultant el diccionari i la consulta d’altres tipus de qüestions, com poden ser el «Diccionario panhispánico de dudas», on es dóna resposta als dubtes lèxics, ortogràfics i gramaticals més habituals, o el «Diccionario de americanismos», que té aproximadament 70.000 entrades sobre expressions típiques d’Amèrica llatina que ens podem trobar en un text i no saber el seu significat.

 

Aulablog:

http://www.aulablog.com/blog/

  • Aulablog és un blog de centralització on diversos docents de primària i secundària pengen els seus projectes educatius i comparteixen les seves experiències. Dins de la pàgina trobem agrupacions territorials de diferents docents que fan quedades per compartir i pensar noves línies d’actuació dins l’aula. Des de la comunitat asturiana del blog es va impulsar una iniciativa anomenada «la caja creativa», que consisteix a fer passar una caixa amb diferents materials pels centres dels professors adscrits a la pàgina, fer tallers amb els continguts de la caixa i mostrar els resultats de les activitats.

Educ.ar:

https://www.educ.ar/

  • Educ.ar és una pàgina gestionada pel Ministeri d’Educació d’Argentina que té una triple funció: documentar, debatre, i aportar. Aquesta triple funció es desglossa en diferents pestanyes: la d’actualitat o notícies, que serveix per documentar; la pestanya de recursos, que aporta diferents materials per enriquir les classes, diferenciant-los per nivell i per temàtica i, per últim, dins d’aquesta mateixa pestanya hi trobem un fòrum on els docents poden compartir les seves experiències i debatre sobre quins funcionen i per què els fan servir. 

 

Hautatzen:

https://hautatzen.net/recursos-educacion-literaria/

  • Hautatzen és un portal creat per la mestra basca Marian Calvo on és especialment interessant la secció de l’ensenyament de la literatura a les aules. Allà es poden trobar un seguit de recursos per treballar la literatura en la història; consells sobre com encarar la lectura de diversos textos, separats per diferents nivells i un apartat de suggeriments de l’alumnat sobre llibres que han llegit i els han agradat.

 

Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes:

http://www.cervantesvirtual.com/

  • La Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes és un portal educatiu que permet buscar diverses obres (clàssics canònics de la literatura castellana) completes i accedir-hi gratuïtament. A més a més, Té una àrea de literatura (http://www.cervantesvirtual.com/areas/#literatura) que remet a diferents portals temàtics sobre literatura espanyola.

 

Hiru:

https://www.hiru.eus/es/lengua-y-literatura

  • Hiru és un portal educatiu del Govern Basc que incorpora un apartat de llengua i literatura, on explica les diferents parts del currículum. És un portal que serveix per repassar, refrescar i ampliar conceptes. La part de literatura no només se centra en la literatura basca i espanyola sinó que també incorpora la literatura universal, diferenciant, a més a més, entre literatura castellana i hispanoamericana. Tots els moviments són explicats exhaustivament i de forma clara i entenedora.

 

Materiales de Lengua y Literatura:

http://www.materialesdelengua.org/

  • Pàgina web patrocinada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya en què s’exposen materials didàctics en l’àmbit de llengua i literatura castellanes, activitats interactives, fòrums, una aula virtual i diversos blogs.

 

Pep Hernández:

https://www.pephernandez.com/portfolio

  • Portal ideat per un professor de llengua i literatura castellanes de secundària que dirigeix a altres portals i a materials de suport i innovació docent.

Re(paso) de lengua:

https://www.pephernandez.com/portfolio

  • Blog destinat als docents de secundària de llengua i literatura castellanes que facilita recursos, activitats i projectes per dur a terme a les aules

Recursos de llengua castellana i literatura:

https://entornoalalengua.wixsite.com/lenguayliteratura

  • Pàgina web que recopila projectes, materials i recursos destinats a l’ensenyament de la llengua i literatura castellanes.

 

Entorno a la lengua:

http://www.entornoalalengua.com/p/recursos-didacticos.html

  • Blog que presenta diversos recursos didàctics per a l’ensenyament de la llengua i la literatura castellanes.

 

Al borde de la lengua:

http://albordedelalengua.blogspot.com/

  • Blog creat per dues professores de llengua i literatura castellanes de secundària on ofereixen diferents opcions d’activitats, projectes, materials i recursos didàctics per a l’ensenyament de l’assignatura.

 

Saca la lengua:

https://ismaelprofedelengua.blogspot.com/

  • Blog ideat per un professor de secundària i que recull recursos i activitats destinats a l’assignatura de llengua castellana i literatura per a tots els cursos de secundària i batxillerat.

 

EducarEX:

http://escuela2punto0.educarex.es/lengua.html

  • Portal de la Conselleria d’Educació i Cultura de la Junta d’Extremadura equivalent a l’EDU365.CAT de la Generalitat de Catalunya.

descarregues_7_x2,1.png

Aquesta pàgina web és un projecte col·laboratiu de l'alumnat del Màster Universitari en Formació del Professorat d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Especialitat: Llengua i Literatura catalana i espanyola. Volem deixar constància del nostra agraïment i reconeixement a l'equip de professors i professores del màster atès que els recursos, propostes i idees que recollim en aquesta pàgina web , en molts casos, són continguts que hem treballat als diferents mòduls del màster. 

Assignatura: Activitats i dinàmiques d'aula.

Prof. Oriol Pallarés (oriol.pallares@uab.cat)

Creative Commons International

Orgullosament creat amb Wix.com

octubre 2019 - juny 2020 |   Barcelona

bottom of page