top of page

Portals educatius d'orientació a la continuació d'estudis

Els següents portals educatius ens ofereixen informació sobre el sistema educatiu a Catalunya i ens orienten sobre tots els estudis que ofereix el Departament d’Educació de la Generalitat. Hi trobarem opcions per a joves i no tan joves que es vulguin seguir formant en diferents camps, tant presencialment com en línia. També hi trobarem portals d’àmbit estatal, europeu i fins i tot la informació sobre l’educació al món que ens proporciona la UNESCO, i materials sobre continguts clau del currículum que són transversals i sovint queden relegats a les sessions de tutoria. L’àmbit lingüístic ofereix una magnífica oportunitat per donar-los més espai.

 

Xarxa telemàtica educativa de Catalunya:

http://xtec.gencat.cat/ca/inici

  • La XTEC ofereix continguts per a tots els actors del sistema educatiu (centres, professors i alumnes). Recull informació útil per millorar la qualitat de l'ensenyament a Catalunya i idees per fomentar l'aprenentatge incorporant Internet i les noves tecnologies.

 

Jove.cat:

http://jovecat.gencat.cat/ca/temes/educacio_i_formacio/xarxes_i_portals_educatius/

  • Jovecat presenta les possibilitats que tenen els joves un cop acabada l’ESO, tant si l’han aprovada com si no. Recopila els diferents itineraris que ofereix el Departament d’Educació tant per continuar amb els estudis com per seguir aprenent en un àmbit professional i també les proves per accedir a altres tipus d’ensenyament.

Estudiar a Catalunya:

http://queestudiar.gencat.cat/ca/

  • Aquest portal presenta informació sobre diferents aspectes dels 400 estudis que ofereix el Departament d’Educació com centres on es poden cursar, tràmits d’accés o homologació. Té un cercador d’estudis molt complet i recursos d’orientació pels estudiants. 

 

eduCAC Portal d'educació en comunicació audiovisual:

 https://www.educac.cat/

  • En aquest portal, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya, en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, proposa un programa d’educació en comunicació per promoure l’educació mediàtica que ens afecta en tots els àmbits de la nostra vida, i que sovint no s’aborda prou explícitament.

 

Edu 365.cat:

http://www.edu365.cat/

  • Aquest portal d’internet és el que el Departament d'Ensenyament posa a disposició de tots els estudiants de Catalunya, les famílies i els centres educatius en general. Ofereix informació del currículum per a primària, secundària, batxillerat, formació professional i eines de treball per a l'estudi i l'aprenentatge. També hi podem trobar “mini unitats” didàctiques, eines de suport per als estudiants de més de setze anys i altres serveis.

Formacio365.cat:

http://www.ensenyament.com/ca/servei-orientacio-en-linia/

  • Aquest portal ofereix informació sobre els centres on es pot estudiar a Catalunya i quins temes i especialitats s’hi tracten.


 

Fundipau:

https://fundipau.org/seccio/recursos-educatius/

  • Aquest portal presenta una xarxa de recursos sobre educació per a la pau, el desenvolupament i la interculturalitat. Ofereix materials pedagògics, bibliografia, pel·lícules i un directori de persones i grups que treballen en aquests camps.

 

Teixim Xarxes:

 https://teiximxarxes.cat/recurs/material-i-recursos-treballar-la-coeducaci%C3%B3

  • Aquest portal presenta recursos i materials per treballar la coeducació a través de contes i altres materials de sensibilització en diversos formats.

 

Fundació Vincles:

http://fundaciovincles.cat/

  • Vincles és una fundació per a la participació, l’educació i la sostenibilitat. Treballen dissenyant i executant programes d’educació amb el focus en l’educació ambiental, les persones en risc d’exclusió social o altres problemàtiques.

Educaweb.com:

https://www.educaweb.com/

  • Aquest portal d’àmbit estatal està especialitzat en educació i formació. El seu cercador permet accedir a informació sobre cursos, beques, centres i altres temes relacionats amb l’àmbit educatiu. També conté informació sobre orientació acadèmica i professional, així com guies temàtiques.

 

Portal d'educació de la Unesco:

https://en.unesco.org/themes/education

  • Aquest portal de l’Organització de les Nacions Unides ofereix informació sobre la situació de l'educació al món. També podem trobar serveis i eines en línia, bases de dades, vídeos i accés a publicacions sobre educació.

 

Educació i formació a la Unió Europea:

https://ec.europa.eu/education/

  • Notícies i informació sobre els programes, les accions i les polítiques en matèria educativa de la Unió Europea (en anglès, francès i alemany).

 

Educared:

http://educared.fundaciontelefonica.com.pe/

 

  • Educared és un portal de la fundació Telefònica i La Caixa. Aquest portal està especialitzat en les TIC i ofereix cursos formatius pels docents (necessites tenir un compte), recursos, així com disposa d’una biblioteca virtual on es pengen experiències, enllaços d’interès i també ofereix una pestanya de bones pràctiques amb les TIC.

 

EducaConTIC:

http://www.educacontic.es/

  • EducaConTIC és un portal del Ministeri d’Educació, Cultura i Esports que destaca per oferir un catàleg de recursos diferenciats per nivell. Dins de les pestanyes també es recullen experiències de docents i alumnes, aportant la visió real sobre si l’ús d’una determinada eina resulta atractiva o no.

 

INTEF:

https://intef.es/

  • Intef és un projecte educatiu de l’Institut Nacional de Tecnologies Educatives i de Formació del Professorat que ofereix recursos educatius relacionats amb la tecnologia educativa. L’interessant d’aquest portal és que, a més a més, ofereix formació en línia, cursos d’estiu, estades a l’estranger i la possibilitat d’acollir un docent d’un altre país al teu centre. També et remet al projecte EDIA (https://cedec.intef.es/recursos/), un repositori de recursos educatius oberts organitzats per matèries i nivells educatius. Tanmateix, es poden trobar experiències i un banc de rúbriques dels diferents projectes EDIA que s’han dut a terme.

descarregues_7_x2,1.png

Aquesta pàgina web és un projecte col·laboratiu de l'alumnat del Màster Universitari en Formació del Professorat d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Especialitat: Llengua i Literatura catalana i espanyola. Volem deixar constància del nostra agraïment i reconeixement a l'equip de professors i professores del màster atès que els recursos, propostes i idees que recollim en aquesta pàgina web , en molts casos, són continguts que hem treballat als diferents mòduls del màster. 

Assignatura: Activitats i dinàmiques d'aula.

Prof. Oriol Pallarés (oriol.pallares@uab.cat)

Creative Commons International

Orgullosament creat amb Wix.com

octubre 2019 - juny 2020 |   Barcelona

bottom of page