top of page
WhatsApp%20Image%202020-03-22%20at%2020.

Tania Díaz

“L’art d’ensenyar és l’art d’ajudar a descobrir”- Mark Van Doren.

Soc la Tania Díaz, tinc 23 anys i estic graduada en Llengua i Literatura Espanyoles, per la Universitat Autònoma de Barcelona. Concretament, vaig realitzar la menció en Llengua i, també vaig cursar un Mínor d’Estudis Hispanoamericans. Des de ben petita vaig començar a admirar el treball que feien les mestres de la meva escola, per això, quan arribava a casa dels meus avis agafava algunes nines i les posava en cadires i jo feia veure que era la mestra. Més endavant, a la secundària, a més d’admirar la feina dels meus docents, també m’agradava el que feien, especialment els/les professor/es de la matèria de Llengua castellana i Literatura. Per tot això, primerament, vaig decidir estudiar el grau esmentat i seguidament, aquest màster. 

Pel que fa a l’impacte que ha tingut aquesta assignatura en el meu desenvolupament professional, haig de dir que sobretot m’ha ajudat a resoldre una pregunta que sempre em rondina al cap des que vaig començar el màster: Com ho faig? Crec que un docent ha de saber donar respostes a moltes preguntes, però especialment considero que ha de tenir clares dues: Què faré?, i Com ho faré? La primera la relaciono amb el contingut i la segona amb la metodologia. Personalment, penso que molts dels continguts que es tracten a la matèria de Llengua castellana i Literatura de l’ESO els he treballat al llarg del grau, però la segona qüestió no, i és un assumpte que em preocupa, ja que és igual d’important que el Què faré? Per tant, gràcies a l’assignatura de Recursos i dinàmiques a l’aula he pogut guardar moltes eines, sobretot de l’àmbit digital, a la meva bossa de la Mary Poppins. No obstant això, després d’aquestes classes, trobo que hi ha una sèrie d’aspectes relacionats amb la meva actuació com a docent que no vull oblidar perquè em semblen molt importants: mostrar-me amb una actitud participativa i dinàmica perquè d’aquesta manera serà més fàcil connectar amb l’alumnat; saber gestionar diferents tipus d’activitats per tal que la classe sigui dinàmica; intentar, sempre que es pugui i sigui productiu, utilitzar recursos digitals; donar-li importància a l’espai, és a dir, a la classe com lloc físic; actualitzar-me per no quedar-me mai enrere; saber treballar en equip, ja que serà una acció molt habitual, i no deixar de sorprendre mai als meus futurs alumnes. De fet, moltes d’aquestes consideracions ja les he posat en pràctica en aquest segon període de pràctiques.

 

En darrer lloc, pel que fa a la meva participació en el present treball, haig de dir que soc l’encarregada de la comissió número 7: Gestió de l’aula, l’objectiu de la qual és presentar un conjunt d’estratègies —relacionades amb diversos àmbits (espai, soroll, motivació, participació, temps, etc.) —  per saber com dinamitzar una classe. 

descarregues_7_x2,1.png

Aquesta pàgina web és un projecte col·laboratiu de l'alumnat del Màster Universitari en Formació del Professorat d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Especialitat: Llengua i Literatura catalana i espanyola. Volem deixar constància del nostra agraïment i reconeixement a l'equip de professors i professores del màster atès que els recursos, propostes i idees que recollim en aquesta pàgina web , en molts casos, són continguts que hem treballat als diferents mòduls del màster. 

Assignatura: Activitats i dinàmiques d'aula.

Prof. Oriol Pallarés (oriol.pallares@uab.cat)

Creative Commons International

Orgullosament creat amb Wix.com

octubre 2019 - juny 2020 |   Barcelona

bottom of page