top of page
Imatge_Elena%20Maes_edited.jpg

Elena Maes

“Tots som genis, però si jutges a un peix per la seva habilitat de grimpar arbres, viurà tota la vida pensant que és un inútil” – Albert Einstein.

Sóc l’Elena Maes i tinc 23 anys. Vaig estudiar un grau combinat en Estudis d’anglès i espanyol a la Universitat Autònoma de Barcelona. Mai vaig pensar que la docència em captivaria, però quan vaig començar a donar classes com a professora d’anglès la meva percepció vaig canviar. És per això que vaig decidir estudiar el Màster de formació de professorat de secundària, per poder dedicar-me a aquell que em fa feliç.

M’agradaria destacar que, de tot el que he après al llarg de l’assignatura d’Activitats i Dinàmiques d’Aula, el que més destaco és només la visió sobre un bon ús de la tecnologia a l’aula, si no també la creació d’un ambient afavoridor per l’ensenyament. Tot i que la societat i l’educació ha evolucionat vertiginosament durant l’últim segle, encara es poden viure classes sense dinàmiques, participació estudiantil i recursos. Per això mateix, crec que és fonamental crear un espai on l’alumnat se senti part d’una col·lectivitat i participi sense pors i sense límits. D’aquesta manera, donant-los marge per participar, per col·laborar i per cometre errors, podran aprendre i gaudir de l’experiència.  A més, respecte a les dinàmiques de grup que hem treballat a classe, ha sigut molt revelador poder comprovar com a alumna i com a professora que funciona; com, per exemple, a l’hora de crear grups, cridar l’atenció o comprovar què han après.

Respecte a la meva activitat docent, com a professora, he pogut posar en pràctica alguns dels recursos que he descobert en aquesta assignatura. No obstant això, sobretot, he reflexionat entorn de l’ús que li donava dins de les meves classes i quina importància tenia des d’un punt de vista pedagògic. Per tant, en moltes ocasions he hagut de canviar activitats per posar o treure elements tecnològics tenint en compte la finalitat.  No obstant això, crec que el que he après és només la punta de l’iceberg, ja que com a docents haurem de buscar, provar i triar entre totes les mil opcions que hi ha a sota de la taula quant a tecnologia.

La meva participació en el treball ha sigut mitjançant la comissió de tutories, ja que és imprescindible per obrir la ment al nostre món i a altres que no vivim. L’hora de tutoria és fonamental per acabar amb totes les barreres socioculturals i amb les seves pròpies.  Ens hem organitzat per treballar diferents temes per tractar a dins de l’aula tenint en compte altres comissions per dividir-nos la nostra feina. En el meu cas, he sigut l’encarregada d’incidir en la prevenció del consum de drogues, ja que actualment s’ha incrementat i és primordial parlar i informar els adolescents perquè siguin conscients de les conseqüències. Gràcies a una bona formació, l’alumnat aprendrà a prendre les decisions més adequades per a si mateix i per a tothom, sense caure en la ignorància o en la limitació de la llibertat. 

descarregues_7_x2,1.png

Aquesta pàgina web és un projecte col·laboratiu de l'alumnat del Màster Universitari en Formació del Professorat d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Especialitat: Llengua i Literatura catalana i espanyola. Volem deixar constància del nostra agraïment i reconeixement a l'equip de professors i professores del màster atès que els recursos, propostes i idees que recollim en aquesta pàgina web , en molts casos, són continguts que hem treballat als diferents mòduls del màster. 

Assignatura: Activitats i dinàmiques d'aula.

Prof. Oriol Pallarés (oriol.pallares@uab.cat)

Creative Commons International

Orgullosament creat amb Wix.com

octubre 2019 - juny 2020 |   Barcelona

bottom of page